0 items - 0,00 € 0

  info@abakos.si    Ure     01 7096 300

0 items - 0,00 € 0

Pogosta vprašanja – FAQ

Domov / Pogosta vprašanja – FAQ

Splošno

 • podatki o naročniku projekta (naslov, davčna številka)
 • kontaktna oseba naročnika (tudi telefon, e-poštni naslov)
 • načini plačila
 • je morda že izdelan ponudbeni predračun
 • predmet naročila
 • želeni rok izdelave – dobave
 • ali je potrebno tiskovino še oblikovati, izdelati grafično pripravo, ali morda dostavite že oblikovane datoteke
 • ali je potrebno izdelati barvne poskusne odtise za kontrolo barv ali te dostavite sami
 • priloge in opombe
 • kraj dostave in kontaktna oseba za prevzem tiskovin

Pri določenih izdelkih lahko izberete ekspresno naročilo, ki mora biti oddano do 11. ure. Tako lahko izdelke prevzamete isti dan osebno na našem naslovu ali pa vam jih pošljemo prek pošte, in jih prejmete naslednji dan.

Lahko jo natisnemo, vendar mora imeti zadostno resolucijo, glede na končno velikost. Preprost test: natisnite del slike v merilu 1:1 na svoj tiskalnik. Če vam slika odgovarja, kar naprej z naročilom.

V tem primeru na pokličite na telefonsko številko: 01 7096 300 in dogovorili se bomo za sestanek.

Seveda!

Naorčilo lahko oddate na:

Grafično oblikovanje

Grafično oblikovanje je proces vizualnega komuniciranja in ustvarjanja vizualnih elementov, ki združujejo besedilo, slike ter grafične elemente, da bi prenašali sporočila na učinkovit in privlačen način. Gre za ustvarjanje grafike, ki lahko vključuje logotipe, plakate, embalaže, revije, knjige, spletne strani, oglase in druge oblikovalske projekte.

Celostna grafična podoba (CGP) označuje enotno vizualno identiteto ali slog, ki se uporablja za predstavitev podjetja, blagovne znamke, organizacije ali produkta. To vključuje kombinacijo logotipa, barvne palete, tipografije, oblikovnih elementov in drugih vizualnih komponent, ki so uporabljeni na vseh materialih in kanalih komunikacije.

Namen celostne grafične podobe je ustvariti dosleden in prepoznaven vizualni vtis, ki krepi identiteto in podobo organizacije ter povečuje prepoznavnost in zaupanje med ciljno publiko. CGP običajno zajema naslednje elemente:

 1. Logotip: Glavni simbol ali grafika, ki predstavlja organizacijo ali blagovno znamko.
 2. Barvna paleta: Določene barve, ki so izbrane za uporabo v celotni grafični podobi in ki lahko vplivajo na zaznavanje podjetja ali izdelka.
 3. Tipografija: Določene pisave ali slogi pisav, ki se uporabljajo za besedilo v vseh komunikacijskih materialih.
 4. Oblikovni elementi: Določeni oblikovni elementi, kot so linije, vzorci ali ikone, ki dopolnjujejo celostno grafično podobo.
 5. Slog fotografij in ilustracij: Smernice za uporabo fotografij ali ilustracij, ki so v skladu z vizualnim slogom podjetja.

S pravilno izvedeno celostno grafično podobo lahko organizacija doseže bolj konsistenten in profesionalen vtis v očeh svojih ciljnih občinstev ter izboljša prepoznavnost in ločljivost svoje blagovne znamke.

Seveda, pri nas vam pripravimo vse, kar potrebujete za opazen korak na trgu. Všečno podobo oz. logotip vam umestimo na vse elemente sodobnega poslovanja.

Za ponudbo vas vabimo, da oddate povpraševanje, in z veseljem vam bomo pripravili prilagojeno ponudbo.

Po določeni oblikovni zasnovi in vzorcih tiskovino postavimo, obdelamo slikovni material, izdelamo poskusne odtise, opravimo morebitne domače in naročnikove korekture ter po potrebi izdelamo elektronsko razporeditev strani za tisk.

Tiskovine

V našem podjetju uporabljamo obe tehniki tiska.

Vse tiskovine, ki jih naročate prek spletne trgovine, se izdelujejo v digitalni tehniki.

Za tisk v offset tehniki vas vabimo, da oddate povpraševanje, in z veseljem vam bomo pripravili prilagojeno ponudbo.

CMYK je kratica za barvno shemo, ki je najprimernejša za tisk. Sestavljajo jo štiri barve, iz katerih se pri tisku reproducira celotni barvni spekter: Cyan (svetlomodra), Magenta (rdečkasta), Yellow (rumena) in Key (črna). Ker računalniški monitorji in tiskalniki uporabljajo drugo barvno shemo (RGB), je treba vse datoteke pred oddajo v tisk spremeniti v CMYK.

Barvna lestvica Pantone je ena od najbolj uporabljanih barvnih lestvic; pri njej so posamezne barve in barvni odtenki označeni s številkami.

Te postavke označujejo število barv na tiskarsko polo. Prva številka označuje število barv tiska na prvi strani, druga številka pa na drugi strani tiskarske pole. Oznaka »tisk 4/4« tako pomeni polno barvni tisk (full colour) na obeh straneh.

Datoteke za tisk

Za kvaliteten končni izdelek, je potrebno pravilno pripraviti datoteko.

Več o pripravi datotek si preberite tukaj

Tisk na tekstil

Za kvaliteten končni izdelek, je potrebno pravilno pripraviti datoteko.

Več o pripravi datotek si preberite tukaj