0 items - 0,00 € 0

  info@abakos.si    Ure     01 7096 300

0 items - 0,00 € 0

Avtografika

Domov / Avtografika

avtografika

Izkoristite prostor na svojem vozilu in nanj nalepite reklamo. Polepitev dostavnega, tovornega ali osebnega vozila vam omogoči, da le z enkratnim vložkom dosežete oglaševanje, ki lahko traja leta. Vozilo lahko opremimo le z logotipom, podatki, oglasnim napisom, črtami in drugimi dekoracijami, taka polepitev je cenejša. Za ta namen največkrat uporabimo barvne folije, ki jih s ploterskim rezalnikom izrežemo ter napise namestimo na vozilo. Rezane folije imajo tovarniško garancijo obstojnosti barve od 5 do 7 let. Z rezanimi cast folijami lahko polepimo tudi plovila in letala. Zahtevnejše polepitve so popolno oblačenje vozila, Car-wrapping z dekorativnimi folijami visoke kvalitete. Dekorativne folije imajo posebno lepilo in so izdelane kot imitacije karbona 3D, živalski vzorci, odsevni ali metal elementi. Tudi črno mat foliranje vozil je modni dodatek, ki pritegne poglede.

Car-wrapping, ovijanje vozila s folijo, vehicle-wrapping, popolna polepitev vozila z natisnjenim designom.

Za popolno polepitev najprej potrebujemo fotografijo vašega vozila z vseh strani, najbolje bo če fotografirate čim bolj ravno ali to storite pri nas. Na fotografije bomo izdelali mrežo in prilagodili design za tisk. Z velikoformatnim tiskalnikom, s solventnimi barvami potiskamo CAR-WRAPPING, (cast, buble free), folijo, ki je kvalitetna in omogoča, da jo nalepimo tudi preko krivin in utorov vozila. Potiskano folijo pred nameščajem plastificiramo z UV laminacijsko folijo. Laminacijska prozorna folija je potrebna, da grafike zaščitimo pred mehanskimi poškodbami, UV podaljša obstojnost barve. Prednost plastifikacije je tudi, ko moramo grafiko čez čas odstraniti, saj je tiskana folija tanka in se težko odstranjuje. Pred lepljenjem grafike na vozilo je potreno poleg čiščenja, dodatno razmastiti utore. Grafiko razrežemo na segmente in jo apliciramo. Po lepljenju vse krivine dodatno toplotno fiksiramo, s tem preprečimo da se folija krči in poka na raztezkih.

window-vision folija

Perforated One Way Vision Window Film / Perforirana – luknjičasta folija, z zunanje strani se vidi natisnjeno grafiko

Poslikava tudi steklenih stranskih in zadnjih oken vozila s perforirano PVC folijo. Uporabo take folije največkrat vidite na avtobusih, kjer so velika okna, potiskana folija z zunanje strani omogoča oglaševanje, potnikom dovoljuje vidljivost iz vozila, ker pa je notranjost vozila temnejša od zunanjosti je pogled v notranjost skoraj nevidna. Folija je uporabna tudi za polepitev izložbenih oken, dobra stran luknjičaste folije je da ohranimo prehod svetlobe v notranjost, pogled ven je soliden, z zunanje strani pa natisnemo dekoracijo ali oglas. Perforirana folija je z notranje strani temno siva. Tudi to folijo je priporočljivo plastificirati s posebno clear view – čisto prozorno folijo.