0 items - 0,00 € 0

  info@abakos.si    Ure     01 7096 300

0 items - 0,00 € 0

Tisk na majice

Domov / Tisk na majice

tisk_na_majice

Potrebujete unikatno majico zase, za prijatelje ali majico za promocijo vašega podjetja?

tisk_na_majiceTisk na majice oziroma potiskana majica je lahko lepo unikatno darilo za rojstni dan, obletnice, fantovščino, dekliščino, nosečnice, za promocijo podjetja, športne prireditve, različna druženja društev, …

Velika izbira, majice za tisk različnih blagovnih znamk in modelov za odrasle in otroke. Potiskamo vam lahko samo eno majico ali pa večjo količino. Tiskamo tudi na športne majice in drese (tisk številk in imen igralcev, grbi).

Glede na material, količino in motiv se odločimo, katera tehnika tiska na majice je najbolj primerna.

 

 

Tehnike tiska:

Sitotisk na majice

Logotip ali motiv za tisk najprej računalniško obdelamo in izdelamo pdf press datoteko. Za izdelavo preslikačev potrebujemo film. S sitotiskom najprej izdelamo preslikače s pomočjo katerih bomo kasneje prenesli barvo na majice, kape, dežnike… Na preslikače natisnemo motiv v barvni kolor CMYK tehniki ali pa izberemo Pantone spot barve v eni ali več barvah. Tisk na majice s pomočjo sito preslikačev je primeren za potisk večje količine in tam kjer je potrebna dobra obstojnost. Pri izdelavi preslikačev moramo upoštevati ali so majice bele ali barvne in ali so telirane oz. elastanske, v tem primeru poleg barve tiskamo še lepilo za barvo. S tem se tiskani barvi doda višji nanos, boljši oprijem in elastičnost natisnjenega motiva. Tiskamo lahko na najrazličnejše materiale. Prednosti sitotiska so razmeroma hitra priprava, kakovost, izredno dobra obstojnost in cenovno ugoden tisk na majice. Seveda lahko s sitotisk tehniko natisnemo tudi samo 1 kos, vendar za manjše količine priporočamo preslikače izdelane z digitalno tehniko.

DTF tisk na tekstil

DTF je najnovejša tehnologija barvnega tiska na tekstil in druge tovrstne materiale.  Barvni ali enobarvni digitalni tisk na tekstil lahko natisnemo kot unikat ali razmnožimo na večjo količino. DTF tisk omogoča prenos tudi manjših barvnih detajlov na temno ali svetlo majico. Pri črnih in temnih majicah se pri tisku lahko bela barva uporabi kot samostojna barva ali kot podlaga za fotografijo in ostale barvne predloge.

Postopek DTF (direct to film) : design najprej z inkjet tekstilnimi barvami natisnemo na prozoren film, na svežo barvo se nanese prašno lepilo, ki ga s pomočjo grelnega tunela fiksiramo na film. S termo prešo se nato grafika prenese na majico, vrečko, torbo, nahrbtnik, kapo,…

Termotisk majice s preslikači, flok / flex folijo

Tisk na majico takoj, najraje bi kar počakali. Ni problem. V primerih, ko s sitotiskom ali DTF tiskom ne moremo takoj izdelati predloge, uporabimo termo transfer folijo. Motiv digitalno natisnemo na folijo za tekstil in jo z rezalnikom izrežemo po obrisu. S pomočjo termo preše izdelano grafiko prenesemo na želeni artikel.

Za posebne efekte lahko ponudimo tudi barvne flex ali flok folije.