0 items - 0,00 € 0

  info@abakos.si    Ure     01 7096 300

0 items - 0,00 € 0

Velikoformatni solventni tisk

Domov / Velikoformatni solventni tisk

velikoformatni solventni tisk

Solventni in pigmentni inkjet tisk. Pri solventnem tisku uporabljamo tehniko tiska na rolo do širine 160 cm, medtem, ko smo pri dolžini omejeni le z dolžino navitja medija, ki pa praviloma ni krajša od 50 metrov.

Če potrebujete večjo grafiko, jo z enostavnim postopkom sestavimo v praktično neomejene dimenzije. Glede na izbiro medija so solventna barvila primerna tako za ZUNANJO kot NOTRANJO uporabo.

Solventna barvila so v segmentu tiska zunanjih grafik med najbolj obstojnimi. Potiskana in plastificirana reklama ali napis zdrži zunaj tudi do 5 in več let.

Transparent / ceradno platno Mesh / Banner

napeto platno

Transparent je lahko izdelan iz standardnega ceradnega platna ali »Mesh« materiala. Primeren je za oglaševanje na prireditvah, za čezcestna sporočila ali akcijske ponudbe, saj jih je enostavno obesiti, prenašati in skladiščiti.

Ceradno platno mesh je luknjičasto ceradno platno, primerno za grafike velikega formata, kjer je pomembna obstojnost. Uporablja se predvsem tam, kjer so zahtevni vetrovni pogoji ali grafike velikega formata. Mesh ceradno platno nudi tudi delno vidnost ozadja. Pri obešanju na kozolce pa zmanjšuje pritisk vetra na objekt.

Obojestranski transparent,cezcestni-dvostranski-transparent ki se največ uporabljala za čez cestne grafike izdelamo s solventnim tiskom na blockout ceradno platno. Blokcout ceradno platno ima v sredini svetlobno neprepusten črn sloj, ki zagotavlja, da svetloba in sam napis ne prodirata pri pogledu na drugo, tudi potiskano stran.

Zunanje zastave in drogovi

zunanje zastave

Grafika za zastave se največ tiska na poliestrske tkanine s sublimacijskimi barvami. Barve se toplotno obdelajo, da dosežemo trajnost in pralnost ter intenzivnost barv.

Pri tisku na tekstil se že v fazi priprave upoštevajo standardni kroji za posamezne modele zastav in drugih stojal. Potiskano blago se kroji, obrobi, všije dodatke (vrvico, ojačitvene trakove, rinke, karabine) in pripravi za uporabo na drogovih in stojalih.

Lahko vam izvedemo tudi postavitev nosilnih vrtljivih drogov za zastave.

Plakati

S svojo grafično podobo so plakati odlični in unikatni medij solvent_plakatiza obveščanje in reklamiranje. Formati so lahko poljubnih ali standardnih dimenzij:

  • B0 100 x 140 cm (98 x 138 cm)
  • B1 70 x 100 cm (68 x 98 cm)
  • B2 50 x 70 cm (48 x 68 cm)
  • Plakat City Light (175 x 118,5 cm)
  • Jumbo plakat (400 x 300 cm)
  • Jumbo plakat (504 x 238 cm)

Material za tisk je papir različnih gramatur in namembnosti, med njimi največkrat uporabljen: 120 g blueback papir (neprosojen papir z modrim ozadjem) ali 140 in 200 g kakovosten foto papir za tisk fotografij in zahtevnejših grafik.

Peskana folija

 

Dekorativno polepitev steklenih površin lahko izvedemo s samolepilno peskano folijo.

Uporabna je za zastiranje pogleda v prodajne prostore, banke, bolnice, trgovine, kopalnice in pisarne z računalniki. Folija zelo enakomerno razprši svetlobo po prostoru in s tem zmanjša refleksije na računalniških ekranih. Peskano folijo lahko tudi potiskamo ali izrežemo motiv in s tem dodatno dekoriramo prostor.

Primerna je za gladke steklene površine, uporabna pa je tudi za zastor kuhinjskih in
drugih pohištvenih omar.

reklamni napisiEtikete in nalepke

Samolepilne etikete so PVC ali papirne, namenjene so označevanju artiklov, so standardne ali poljubne unikatne oblike in velikosti.
Digitalni tisk je primeren za manjše količine etiket: za med, olja, vina, druge pijače in ostale domače izdelke.

Window vision (One way vison) folijawindow vision

Window vision folije omogočajo popolno prekrivanje steklenih površin in preprečujejo pogled v notranjost. Ob tem je pogled iz notranjosti navzven neoviran. Primerne so za izložbe in druge steklene površine, ki so očem vpadljive. V zadnjem času se uporabljajo predvsem za opremo vozil, saj lahko celotno vozilo izkoristimo v promocijske namene.

Reklamni napisireklamni napisi

Izrez barvne ali potiskane folije je postopek, kjer z računalniško vodenim rezalnim strojem izrežemo izbrani motiv.
Samolepilne folije uporabljamo pri izdelavi različnih oznak, logotipov in napisov za vozila, table, lokale, trgovine.