0 items - 0,00 € 0

  info@abakos.si    Ure     01 7096 300

0 items - 0,00 € 0

Pogoji poslovanja

Domov / Pogoji poslovanja

Temeljna pravila poslovanja

Naša spletna trgovina abakos.si deluje v skladu z zakonodajo o zaščiti potrošnikov in je v lasti podjetja Abakos d.o.o. Pred uporabo naših storitev vas vljudno prosimo, da se seznanite s temeljnimi pogoji poslovanja, ki so za vas obvezujoči od trenutka, ko obiščete našo stran ali potrdite vaše naročilo. Z vsakim opravljenim nakupom ali potrditvijo naročila preko različnih kanalov, potrjujete, da ste seznanjeni in se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja.

Registracija v naši spletni trgovini vam omogoča uporabniško ime, ki je identično vašemu e-poštnemu naslovu, ter geslo, ki sta ključna za identifikacijo in povezavo z vašimi podatki. Z registracijo postanete upravičeni do nakupa in pri tem morate biti starejši od 16 let.

Nakup po spletnih cenah je možen le za registrirane uporabnike. Popustov za neregistrirane uporabnike ne priznavamo.

Podjetje Abakos d.o.o., si pridržuje pravico do sprememb teh pogojev kadarkoli in brez obvestila, pri čemer nove spremembe takoj stopijo v veljavo.

Spletna trgovina je odprta 24 ur na dan, vsak dan, vendar lahko zaradi tehničnih razlogov občasno pride do omejitev ali prekinitev dostopa. Za morebitne prekinitve ali omejitve dostopa do izdelkov ali spletne strani ponudnik ne prevzema odgovornosti.

Proces nakupa

Za pregled naše ponudbe uporabite spletni katalog izdelkov in filtre za lažje iskanje. Ko izberete izdelek, ga dodajte v košarico, kjer lahko spremljate vašo izbiro in skupni znesek.

Koraki nakupa so:

  1. KOŠARICA: Prilagodite izbrane izdelke in pritisnite “posodobi količine”.
  2. PLAČILO: Preverite podatke in izberite način plačila.
  3. DOSTAVA: Vpišite podatke za dostavo.
  4. PREGLED: Preverite naročilo.
  5. NAROČILO: Izvedite plačilo in zaključite naročilo. Na vaš e-mail naslov prejmete vse informacije o naročilu.

Načini plačila

Načini plačila, ki jih ponujamo:

  • Predračun: Nakazilo na naš transakcijski račun.

Cenik

Vse cene v naši spletni trgovini so izražene v evrih in že vključujejo DDV. Cene, ki so navedene ob trenutku vašega naročila, so tiste, ki se upoštevajo pri nakupu. Vendar pa si pridržujemo pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Varovanje zasebnosti in osebnih podatkov

Vaša zasebnost je za nas izjemnega pomena. Zavezujemo se, da bomo vaše osebne podatke, zbrane preko naše spletne trgovine, obravnavali kot zaupne in jih ne bomo delili z nepooblaščenimi osebami.

Večina strani naše spletne trgovine je dostopna brez razkrivanja osebnih podatkov, kot so ime, naslov in e-pošta. Kljub temu pa določene informacije zbiramo preko piškotkov in spletnih signalov, ki nam omogočajo prepoznavanje vašega IP-naslova, vrste brskalnika in splošne spletne aktivnosti. Brez omogočenih piškotkov nakup preko spletne trgovine ni mogoč.

Za opravljanje nakupa potrebujemo določene osebne podatke, ki jih ne razkrivamo tretjim osebam, razen v namene trženja in promocije. Izvajamo vse potrebne varnostne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov. Za varnost vaših podatkov ste delno odgovorni tudi sami, z varovanjem uporabniškega imena, gesla in z ustrezno zaščito vašega računalnika.

Postopek naročanja

Zavrnitev naročila: V primeru, da naročilo ne ustreza našim pogojem in možnostim, ga bomo zavrnili. Potrošnik ne more zahtevati izvedbe takega naročila.

Obdelava naročila: Takoj po prejemu naročila začnemo z aktivnostmi za njegovo izvedbo.

Hramba naročila: Vsa naročila so shranjena na sedežu podjetja in jih lahko spremljate v svojem profilu.

Odstop od naročila: V skladu z zakonodajo lahko v 15 dneh po prejemu blaga pisno sporočite odstop od naročila. Nekaterih artiklov zaradi njihove narave ni možno vrniti. Pri vračilu morajo biti izdelki nerabljeni in v originalni embalaži, priložiti pa morate tudi račun. Stroške vračila krije kupec. Vračilo kupnine izvedemo v 15 dneh od prejema obvestila o odstopu, zmanjšano za morebitne manipulativne stroške.

Za oblikovanje tiskovin, logotipov in drugih elementov bomo zaračunali stroške, tudi če jih ne potrdite ali odstopite od naročila. Stroški vključujejo porabljeni material in opravljene delovne ure.

Reklamacije: Če z izdelkom niste zadovoljni, nas o tem obvestite v roku 2 dni po prejemu. Reklamacij ne bomo upoštevali, če so datoteke za tisk slabe kakovosti ali niso pripravljene po naših navodilih.

Administrativni stroški: Spremembe ali odstop od naročila po prejemu predogleda osnutkov ali potrditve za tisk prinašajo dodatne administrativne stroške.

Ne prevzeta naročila: Če naročila niso prevzeta ali so vrnjena, zaračunamo stroške, ki jih mora kupec poravnati.

Grafično oblikovanje: Grafično oblikovanje je odvisno od vaših želja in naših ocen. Naročnik mora priskrbeti vse potrebne materiale v primerni obliki. Morebitne dodatne zahteve se zaračunajo po veljavnem ceniku.

Stroški spremembe naročila: V primeru tehničnih sprememb ali sprememb dobavnega roka se cena in dobavni rok ustrezno prilagodita. Spremembe morajo biti zahtevane pisno.

Dostavna politika

Naša dostava poteka preko Pošte Slovenije. Ne odpremamo pošiljk ob sobotah, nedeljah in državnih praznikih. Vsak delovnik ob 11.00 uri oddamo pakete.

Če pričakujemo daljši rok dostave za določene izdelke, vas bomo o tem pravočasno obvestili.

Dostavni čas pošiljk v Sloveniji običajno traja en dan, vendar se zaradi različnih nepredvidljivih okoliščin lahko podaljša.

Dostava je omejena na območje Slovenije, razen v primerih, ko se za dostavo v tujino dogovorimo pisno in je ta plačana vnaprej. Brezplačna dostava v tujino ni mogoča.

Če ob dostavi niste doma in ste plačali vnaprej, vam pismonoša pusti obvestilo. Če paketa ne prevzamete v roku 10 dni, vas pošta ponovno kontaktira. Če paketa ne prevzamete v roku 14 dni, se vrne v naše skladišče. V tem primeru vas obvestimo in čakamo vaša nadaljnja navodila za dostavo še 10 dni. V primeru, da blaga ne želite prevzeti, zaračunamo manipulativne stroške v višini 10 evrov.

Cenik dostave Pošte Slovenije

  • Mali poslovni paket
  • Poslovni paket

Reklamacije

Vsi izdelki so pred dostavo temeljito pregledani in odpremljeni v brezhibnem stanju. Pakiramo jih tako, da do vas prispejo nepoškodovani.

Reklamacije upoštevamo v primerih, ko izdelki ne ustrezajo obljubljenim lastnostim, so napačni, napačne količine, barve ali kako drugače ne ustrezajo naročilu. Reklamacije za količino sprejemamo ob prevzemu, za kvaliteto pa v roku 8 dni. Reklamacijo je potrebno podati pisno z natančno navedbo razlogov. Izdelke lahko vrnete osebno ali po pošti na lastne stroške. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Reklamacije ne sprejemamo za izdelke, ki so bili že uporabljeni, poškodovani pri nadaljnji uporabi ali predelavi. Za napake, ki nastanejo zaradi neprimerne uporabe ali vzdrževanja, Abakos d.o.o. ne odgovarja. Prav tako ne sprejemamo reklamacij za napake, ki so bile odkrite po zaključenem tiskanju na podlagi potrjenega delovnega naloga.

Za napake v datotekah, ki jih posreduje naročnik, je odgovoren naročnik. Preverjamo le primernost datotek za tisk. Za vsebinske ali tehnične napake v datotekah in izdelkih, ki jih dostavi naročnik, ne odgovarjamo.

V primeru reklamacije, ki se rešuje z ponovnim tiskom, upoštevamo izključno datoteke, ki so bile posredovane ob naročilu. Naknadne spremembe se pri ponovnem tisku ne upoštevajo in se štejejo kot novo naročilo.

Abakos d.o.o. ne prevzema odgovornosti za kakovost storitev, izvedenih na izrecno željo naročnika v skrajšanem roku.

Reklamacije se rešujejo z zamenjavo izdelkov ali dobropisom, kar ne vpliva na obveznost plačila računa.

Te obveznosti veljajo tudi za tretje osebe, ki so navedene kot končni prejemniki. Kupec mora o splošnih pogojih obvestiti končne prejemnike.

Za napačno izbiro velikosti artiklov, na katere je izveden tisk ali vezenje, ne odgovarjamo. Prav tako ne sprejemamo reklamacij tiska ali vezenja, izvedenega po potrjenem delovnem nalogu. Vračila ali menjava potiskanih izdelkov niso mogoča.

Ne odgovarjamo za stvarne napake na artiklih, ki so bili potiskani ali izvezeni drugje.

Tiskamo samo na izdelke, kupljene pri nas. Pri tisku na prinešene izdelke ne prevzemamo odgovornosti. Pri tisku na izdelke naročnika upoštevamo kalo 4 %, pri zahtevnejših tiskih lahko več. Tisk poteka na podlagi potrjenega predogleda. Za nezadovoljstvo s končnim izdelkom, če je bil predogled potrjen, ne sprejemamo reklamacij. Za uničene izdelke med tiskanjem ne odgovarjamo.

Univerzalno navodilo za vzdrževanje tekstila: Nikoli ne likati direktno čez tisk. Pri pranju in sušenju upoštevati navodila na etiketi.

Izključitev odgovornosti

Podjetje Abakos d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitno premoženjsko ali nepremoženjsko škodo, ki bi nastala zaradi uporabe, distribucije ali nadaljnje prodaje naročenih storitev in/ali izdelkov. Prav tako ne odgovarja za morebitno manjšo kvaliteto ali zamudo pri dobavi. V primeru spremembe naročila po oddaji je odgovornost za morebitno škodo popolnoma izključena.